Nyheter

Det brutala gängvåldet har nu fått släktingar till gängen att fly Sverige på uppmaning av de gängkriminella. De menar att dom är säkrare i de länder som de flytt ifrån än att vara i Sverige pågående gängkrig.

Skjutningar och sprängningar fortsätter som vanligt i Sverige. Orsaken till våldet är enligt polisen en konflikt mellan två grupperingar – ”Kurdiske räven” och ”Greken”.

För någon vecka sedan blev en 50-årig man i Tullinge skjuten till döds. Skjutningen har beskrivits av polisen som en ren avrättning. Den skjutne var enligt polisen själv inte inblandad i någon kriminell verksamhet, men mannens son sägs tillhöra det kriminella nätverket ”Vårbynätverket”. Polisen misstänker att mannen sköts på grund av sonens kriminella kopplingar.

Områdespolis Martin Lazar säger att det handlar om att nya gränser passeras och att gängkriminella nu gör sådant som inte var tänkbart tidigare.

– Nya gränser har passerats nu. Efter Adriana-fallet trodde jag att man skulle få sig en tankeställare även i den kriminella världen, att man inte ska ge sig på oskyldiga. Men i stället har det blivit tvärtom.

Samma vecka som den 50-årige mannen blev skjuten dog två kvinnor i en lägenhetsbrand. Polisen har misstankar om att branden är kopplad till gängmiljön och att det var ett riktat attentat mot anhöriga till en gängkriminell yngling. Polisen misstänker att motivet bakom attentatet är hämnd.
Enligt polisen finns det finnas kopplingar mellan boende på adressen och gängkriminella.

Nu uppmanar gängkriminella sina släktingar att lämna landet och de drabbade menar att polisen svikit dom.

De poliser som arbetar mot gängkriminella och som är inblandad i avhopparverksamhet, berättar för Document att de märkt av en radikal förändring inom gängvärlden.

– Det är ett helt nytt våld, ett annat sorts våld. Det är inte bara grövre och hårdare utan man bryr sig inte om människor utanför konflikterna skadas eller till och med dör, berättar en polis.