Nyheter

Frunze Saghatelyan, 17 år dömdes till sluten ungdomsvård efter mordet på Fredrik Andersson. I dag fritogs han av beväpnade män i Södertälje.

På torsdagsförmiddagen fritogs Saghatelyan av maskerade personer när han skjutsats från ungdomshemmet Tysslinge till tandläkare i Södertälje. Det var kring 10-tiden som polisen fick larm om fritagningen. Enligt polisen hotade flera maskerade personer transportpersonalen med vapen. Frunze Saghatelyan hade då fortfarande på sig handbojor och lämnade platsen tillsammans med de andra männen i en svart Mercedes, som enligt uppgifter ska vara stulen.

– Klienten bedömdes som rymningsbenägen och var därför bojad. Det var en SiS-klient som var omhändertagen enligt LVU. Han var med tre transportörer, säger Ulf Mossberg, pressekreterare på Kriminalvården.

 

Frunze Saghatelyan, 17, söks nu i hela landet.

Frunze Saghatelyan dömdes i mars mot sitt nekande för flera grova brott. Mordet på ordningsvakten Fredrik Andersson på Delta gym i Stockholm. Fredrik Andersson sköts ihjäl när han gjorde ett ingripande mot Saghatelyan som kom till gymmet för att skjuta en annan gängkriminell. Han dömdes också för en handgranatsattentat mot en restaurang på Södermalm i Stockholm, samt grovt vapenbrott. Straffet blev sluten ungdomsvård i två år och elva månader efter ungdomsrabatt.

En stor polisjakt pågår nu i Södertäljeområdet enligt polisen. Frunze Saghatelyan eftersöks nu över hela Sverige samt utomlands. Saghatelyan har dubbelt medborgarskap i Armenien och Sverige.

Texten kan komma att uppdateras.