Nyheter

Elon Musk, ägaren av Twitter har nu börjat klassa statligt finansierade svenska medier som ”offentligfinansierade”, något som väckt ilska hos de statsfinansierade medierna i Sverige. Sveriges radio säger nu att de kommer lämna plattformen.

Flera svenska medier har fått stämpeln ”Publicly-funded media” (offentligfinansierad media), som nu syns i alla deras inlägg. Det rör sig om SVT, Sveriges Radio Ekot och utbildningsradion.

När Twitter satte liknande etiketter på amerikanska NPR och brittiska BBC blev det upprörda toner bland inom vänsterjournalister och många skattefinansierade medier hotar nu att lämna TWitter..
UR kan nu komma att lämna Twitter på grund av det inträffade.

– Vi på UR diskuterar nu vad märkningen innebär för oss, och vi ser över vår närvaro på Twitter, säger Mikaela Sonck, kommunikationschef på UR till Dagens Nyheter.

”Sveriges Radio har under en längre tid nedprioriterat närvaron på Twitter och har nu tagit beslut om att om att helt sluta vara aktivt på plattformen, samtidigt som vi stänger ned en rad konton”, skriver Christian Gillinger, ansvarig för sociala medier, i ett uttalande.