Nyheter

USA:s försvarsminister Lloyd J Austin höll under onsdagen en pressträff tillsammans med Sveriges försvarsminister Pål Jonson (M) på militärbasen i Muskö utanför Stockholm.

USA:s försvarsminister Lloyd J Austin befinner sig just nu i Sverige där han bland annat besöker militärbasen på Muskö. Under dagen fick USA:s försvarsminister se svenska förband utföra militära moment i skärgården

Under en pressträff berättade försvarsministen att han förväntade sig att Sverige släpps in i Nato redan före toppmötet i Vilnius i juli.

USA:s försvarsminister Lloyd J Austin höll på onsdagen en pressträff tillsammans med Sveriges försvarsminister Pål Jonson (M) på militärbasen i Muskö.

– Vi välkomnade nyligen Finland som Nato:s 31 medlemsstat och vi ser fram emot att även snart välkomna Sverige som den 32:e medlemsstaten. Och för att vara tydlig, vi väntar oss att kunna välkomna Sverige som medlem före Natomötet i julii, sa Lloyd J Austin till den samlade pressen.