Nyheter

Den man i 45-årsåldern som träffades av kulor efter skoningslösa skjutningen har avlidit. Det är det andra dödsoffret efter skjutningen. Två män i 20-års åldern är häktade.

Det var i lördags som som masskjutning inträffade i av Farsta centrum. Fyra personer sköta, två pojkar i 15-årsåldern, en man i 45-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern. En av tonårspojkarnas, avled på grund av sina skador. Enligt hans kusin var Elias och kompisen, som också skottskadades, på väg till ett tivoli ett par tunnelbanestationer bort, skriver Aftonbladet.

– Han var en jättefin pojke som var på väg för att träffa sina kompisar, säger kusinen Houda Abbas till Aftonbladet i en tidigare artikel.

Den man som avlidit är utländsk medborgare och polisen jobbar med att kontakta hans anhöriga.

På söndagen höll polisen en pressträff i Farsta med anledning av masskjutningen och berättade då att en eller flera gärningsmän skjutit med ett militärt automatvapen. Två män är anhålla misstänkta för mord. De är i 20-års åldern och de greps någon timme efter en biljakt i Stockholm.

Polisen har en klar bild av vad som hänt och man har gott om spår att gå på. Man misstänker att skjutningen kan vara en del i de pågående gängkrig som nu pågår i Stockholmsområdet.