Nyheter

13-årige Milo hittades död i ett skogsområde söder om Stockholm. Nu berättar åklagaren att pojken utsatts för extremt våld och sköts i huvudet. Vidare ger omständigheter i utredningen att mordet har skett inom ramen för en gängkriminell kontext.

Milo anmäldes försvunnen under helgen den 9–10 september och hittades död någon dag senare i ett skogsområde. Enligt polisen så arbetar man efter teorin att Milo mördats på en annan plats och att kroppen sen flyttats och dumpats i skogen.

Nu bekräftar alltså åklagaren Lisa dos Santos att det var Milo som hittades och att han hade blivit skjuten i huvudet. Åklagarmyndigheten släppte under förmiddagen ett pressmeddelande där de de skriver:

– Det finns uppgifter, vilka jag inte närmre kan gå in på med hänsyn till förundersökningssekretessen, som visar att pojken utsatts för det grova och fullständigt hänsynslösa gängvåldet, säger förundersökningsledaren Lisa dos Santos.

Åklagaren Lisa dos Santos ger inte andra kommentarer än detta till media i dagsläget. Åklagarmyndigheten har tidigare gått ut med att Milo var okänd för polisen sedan tidigare.

Polisen efterlyser iakttagelser av Milo från omgivningen på följande platser och tider: I Bagarmossen centrum kvällen den 8 september mellan kl. 19 och 21 och i Haninge centrum med omnejd efter kl. 22 och under natten till lördagen den 9 september. Polisen är fortfarande intresserade av övriga upplysningar kring Milo, som kan röra brottet. Polisen kan kontaktas på 114 14.

Familjen har ett önskemål om att media tar hänsyn till att de vill bli lämnade ifred.