Nyheter

Efter fredagens debatt om konflikten mellan Israel och Palestina riktar Sverigedemokraterna skarp kritik till Vänsterpartiets biståndspengar till en Hamasstyrd organisation.

– Det är djupt problematiskt, det är en skandal, säger Aron Emilsson (SD).

Sverigedemokraterna är starkt oroade över hur ett svenskt riksdagsparti kan bevilja ekonomiskt stöd till en organisation som styrs av Hamas. Aron Emilsson, partiets talesperson för utrikesfrågor, uttrycker skarp kritik mot Vänsterpartiets agerande.

”Det här väcker djupa frågor och är en skandal. Jag kan bara instämma med biståndsministern i att detta måste granskas noggrant. Det är uppenbart att både Sverigedemokraterna och regeringen behöver genomföra en noggrann utvärdering av hela det svenska biståndet till Palestina.”

Sverigedemokraterna visar också en vilja att tillsammans med regeringen öka det humanitära stödet i konfliktområdet. För närvarande pågår diskussioner om detta, och Emilsson visar sig vara öppen för att överväga Socialdemokraternas krav på en höjning av det humanitära biståndet.

”Frågan om att öka det humanitära katastrofbiståndet är öppen för diskussion. Det pågår intensiva samtal mellan Sverigedemokraterna och regeringen för att bedöma om det finns möjligheter att öka stödet som behövs för att tillhandahålla mat, vatten och värme till de utsatta civila, oavsett vilken sida de tillhör,” säger Emilsson.