Nyheter

En 22-årig man, som tillfälligt vistades i Sverige, har rivits upp från sitt beslut om att inte utvisas efter att ha våldtagit en minderårig flicka som var på rymmen från ett Sis-boende. Hovrätten ändrade det tidigare beslutet från tingsrätten och beslutade att mannen ska utvisas från landet.

Flickan som han våldtog var på rymmen från ett Sis-boende. Tillsammans med en kompis fick flickan skjuts av 22-åringen och en annan man, vilket slutade med att hon utsattes för våldtäkt.

Den dömde mannen, som tidigare hade tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige, har nu dömts till två års fängelse och utvisning från landet i tio år. Hovrätten grundade sitt beslut om utvisning på flera faktorer, inklusive mannens brist på egen bostad och tidigare brottsliga handlingar, såsom tidigare narkotikabrott. Trots att tingsrätten ansåg att mannen hade starka anknytningar till Sverige och därför inte skulle utvisas, såg hovrätten annorlunda på fallet och fattade beslutet att mannen inte längre skulle få stanna i landet.