Ur flödet/i korthet

Senator Rand Paul är en av dem som har arbetat mest flitigt för att avslöja sanningen om covid-19. Men när något är för skrämmande har allmänheten svårt att acceptera det. Deras hjärnor kan helt enkelt inte hantera det.

Det skulle de kunna, om media och den offentliga debatten tog upp virusets ursprung. Men det händer inte. De fortsätter att dölja det.

Dessa tjänstemän visste att det kinesiska laboratoriet föreslog att skapa ett covid-19-liknande virus, men ingen av dem avslöjade denna plan för allmänheten. Faktum är att 15 myndigheter med kunskap om projektet konsekvent har vägrat att lämna ut information om denna alarmerande och farliga forskning.

Det är mycket med 15 myndigheter och det involverar mycket folk. Ändå har de hållit tyst.

Dessa tjänstemän informerades om projektet som leds av Eco Health Alliance och Peter Daszak tillsammans med Wuham Institute of Virology.

Detta projekt, DEFUSE-projektet, involverade att infoga ett klyvningsställe för tallar i ett coronavirus för att skapa ett nytt chimärt virus som skulle vara chockerande likt covid-19-viruset.

I flera år har jag kämpat för att få dokumentation från dussintals federala myndigheter om ursprunget till Covid-19 och DEFUSE-projektet. Efter påtryckningar har förvaltningen äntligen släppt dokument som visar att DEFUSE-projektet presenterades för minst 15 myndigheter i januari 2018.

De 15 byråerna var medvetna om att amerikanerna, i samarbete med kineserna, försökte utveckla något nästan identiskt med det som skulle bli covid-19. Ändå sa de ingenting.

Det är oroande att ingen av dessa 15 byråer gick upp för att varna oss om att Wuhan Institute of Virology hade initierat denna forskning. Ingen av dessa byråer varnade någon för att detta kinesiska labb redan hade planerat att skapa ett sådant virus.

Peter Daszak dolde projektet. En annan forskare var Ralph Baric, som också visste att planen var att skapa ett smittsamt virus.

University of North Carolina-forskaren Ralph Baric, en namngiven kollaboratör i DEFUSE-projektet, avslöjade inte att Wuhan Institute of Virology redan hade föreslagit att skapa ett virus som liknar covid-19.

De visste om DEFUSE-projektet och vad det handlade om. Ändå förblev de tysta när covid-19 bröt ut. De visste att den var konstgjord just för att den var mycket smittsam.

Och ändå:

Inte en enda regeringsledare trädde fram och varnade allmänheten för att viruset kunde vara konstgjort och därför redan anpassat för att överföras fritt mellan människor.

Varje vårdpersonal som får veta sanningen om den mörka hemligheten borde bli upprörd. Och ingen har ställts till svars.

Anthony Faucis labb var inte bara med från början. Han var en partner.

Faucis Rocky Mountain Lab utsågs som partner tillsammans med Wuhan Institute of Virology i förslaget.

En annan mottagare av miljontals dollar från Eco Health var Ian Lipkin.

Ingen av de inblandade talade. Det var en officer i US Marines, Joseph Murphy, som berättade för allmänheten om vad som hade hänt.

Och ingen sa något. Vi vet bara om detta DEFUSE-förslag eftersom en visselblåsare, en modig marinsoldat, överstelöjtnant Joseph Murphy, trädde fram med sanningen.

Hundratals människor måste ha känt till viruset som skulle kräva miljontals liv. Hur lyckas de leva som om ingenting hänt?

De borde ställas till svars. Åtminstone borde de tvingas förklara sig för kongressen om den största sjukvårdspolitiska skandalen i modern tid.