Ur flödet/i korthet

En skrämmande film av två israeler som besöker Malmö inför Eurovision cirkulerar nu i sociala medier. De finner muslimska samhällen som är mer hatiska än på Västbanken. De båda israelerna – som talar arabiska – är tydligt skrämda av vad de ser. Inte för sin egen säkerhet, utan mer för att detta är Sverige, ett tidigare västeuropeiskt liberalt land, som nu har förvandlats till ett Hamas-land.

Butikerna är fulla av islamiska, arabiska kläder. Allt är islam. Till hundra procent. Hur är det att växa upp i en sådan miljö? Vilken typ av svenskar blir de?

De två talar med otaliga palestinier och araber som förnekar att en massaker begicks den 7 oktober. Inga våldtäkter, ingen slakt av civila och barn i synnerhet. De blir aggressiva. Allt är lögner.

De träffar en egyptier som säger att det han säger kan vara farligt för honom. Men han kan inte låta bli: De andra lever i en illusion. De tror att de kan besegra Israel. De tror att den 7 oktober bara var början. De inser inte vilken katastrof kriget är. Men samma galenskap har gripit mullorna i Teheran. De tror också att Israel är svagt och står inför sin undergång. I verkligheten är det tvärtom.

De talar med en massa människor. De står och tittar på en demonstration för Gaza. De börjar dra till sig uppmärksamhet. Vilka är dessa två utlänningar? Ordet går runt: De är israeler. Då behöver de polisskydd.

Men det hindrar dem inte från att gå till en av stadens moskéer. Där inne är det fullt med människor, alla män. De säger att det är den här typen av människor man hittar i salafistiska samfund på Västbanken. Men det här är Sverige.

Som åskådare får man ett perspektiv på vad Sverige har släppt lös. Hur ska Sverige få kontroll? De har förlorat den för länge sedan. Kriminaliteten är bara en liten del av problemet.

Mellanöstern har kommit till Sverige.

Till sist får de två en varning: De ska hålla sig borta från Eurovision. En stor bomb kommer att brisera. I kväll meddelades det att de israeliska deltagarna måste stanna på sina rum.

Vad blir det här för Eurovision?