Nyheter

Krisinformation.se är en plattform som sammanställer och förmedlar relevant information från myndigheter och andra ansvariga vid kriser eller allvarliga händelser. Driven av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), den har skapat en särskild informationssida för Eurovision i Malmö, vilket indikerar att evenemanget betraktas som betydande i fråga om risker och säkerhet.

Under schlagerveckan tror polisen att över 100.000 personer kommer att komma till Malmö med anledning av Schlagerfestivalen.
Polisen har gått ut med information i flera medier om sin ökade närvaro och att en del patruller kommer att vara utrustade med förstärkningsvapen. Den utökade polisnärvaron ska öka tryggheten för såväl deltagare som besökare under evenemanget.

Förutom polisen så går nu andra myndigheter ut och varnar besökare och medborgare om tillståndet i Malmö. Man varnar för att Sverige är en måltavla för informations-påverkan och uppmanar till att vara ”extra vaksam när det kommer till information som syftar till att skapa starka känslor”.