Nyheter

Den 17-åriga franska flickan Mila, som har bott i skydd på grund av hot sedan januari, får inte längre gå till skolan hon flyttade till i februari, skriver Libération. Mila var tvungen att få polisskydd efter massiva dödshot när hon talade nedsättande om islam i början av året, eftersom hon avvisade tillvägagångssätt från en muslim på Instagram som reagerade på avvisningen genom att trakassera henne.

17-åringen flyttades från sin hemstad till en hemlig plats där hon fick starta en militär internat under löfte om att skolan aldrig skulle identifieras. I en ny digital samling med ca. tjugo deltagare där Mila var närvarande, kom hon i skada för att säga skolans namn. Hon sa inte att hon åkte dit själv utan frågade en av de andra deltagarna om han gjorde det, sa hennes advokat Richard Malka till AFP.

Skolan anser det fortfarande så att Mila var slarvig och att säkerheten därmed äventyras för skolan och dess 750 elever.Därför kan 17-åringen inte längre stanna där fysiskt. Flickan kan fortfarande delta via distansutbildning från en säker plats, meddelar det franska försvarsministeriet.

I ett upprört brev till Le Point anklagar Milas far skolan för hyckleri och för att bli av med flickan så snart de fick en förevändning för det, vilket inte var svårt med total militär övervakning av henne i kombination med strikta regler för uppförande. Om inte ens armén kan skydda henne, vad ska vi föräldrar göra?frågar fadern i brevet.

Efter mordet på Samuel Paty meddelade Mila att hoten mot henne intensifierades. Sedan januari har hon fått mer än 50 000 hatmeddelanden, säger Mila, som säger att hon känner sig maktlös, men aldrig kommer att ge upp rätten till djärva uttalanden om islam eller något annat.