Nyheter

Under fredagen så började några bilder cirkulera på sociala medier rörande några minnesanteckningar från en journalist. Det visade sig snart att blocket tillhörde TV4 och att en anställd antecknat ”Ebba Slebba”.

Det är Twitterprofilen Philip Syrén som har publicerat ett meddelande till TV4 Nyheterna på sin  Twitter. Syrén skriver bland annat, ”ni glömde något i riksdagsmatsalen!”.

Samnytt som har varit i kontakt med TV4 får det bekräftat att blocket är från TV4 av Fredrick Malmberg, chefredaktör och ansvarig utgivare för TV4 Nyheterna.

Samnytt bad om namnuppgifter på den journalist som skrivit ”Ebba Slebba”, men detta var inga uppgifter som TV4 ville lämna ut.

– När det gäller reportern så kommer jag inte ge dig vad reportern heter men det är en TV4-reporters block. Det är ingenting att snacka om, säger Malmberg till Samnytt.

– Vi har varit i samtal med den här reportern och betonat hur olämpligt det här är. Förklaringen är att hon är ett stort fan av tv-serien Ebba och Didrik. I deras familj så skämtar och liksom används repliker om den här tv-serien och då så används begreppet ”Ebba Slebba” och det var det som hon använde.

Vidare säger Malmberg att begreppet i tv-serien inte är på ett nedsättande sätt.

– I tv-serien så är det inte nedsättande utan mer på ett skämtande sätt men det är klart vi tycker inte att våra reportrar ska uttrycka sig på det sättet för att det kan misstolkas, förklarar Malmberg för Samnytt.