Nyheter

Att statsminister Ulf Kristersson visar undfallenhet och ber om ursäkt till muslimer fick det att rinna över hos Sverigedemokraterna som nu kritiserar statsministern för hans feghet mot islamismen.

Rasmus Paludans koranbränningen utanför Turkiets ambassad i Stockholm i lördags väckte ilska i Turkiet där folkmassor de senaste dagarna demonstrerat och fördömt Sverige. Demonstranterna har uppmanat till bojkott av svenska produkter och de har bränt den svenska flaggan.

Statsministern har försökt att lugn ner situationen och skrev på twitter:

”Yttrandefrihet är en grundläggande del av demokratin. Men det som är lagligt är inte nödvändigtvis lämpligt”.

”Att bränna böcker som är heliga för många är en djupt respektlös handling. Jag vill uttrycka min sympati för alla muslimer som är kränkta av det som har hänt i Stockholm i dag”.

Statsministerns undfallenhet har nu fått Sverigedemokraterna att reagera och Åkesson skriver bland annat på sin Facebook att han kommer att ta upp utspelet på twitter med statsministern och meddela hur Sverigedemokraterna ser på den här typen av undfallenhet gentemot islamistiska krafter, i och utanför Sverige.