Nyheter

Det var i Expressens podd som Aftonbladet ledarskribent Jonna Sima erkänner att tidningen bedrivit nätmobbning och näthat mot KD-ledaren Ebba Busch.  Orsaken till ilskan mot KD-ledaren är att hon enligt Jonna Sima är en ”bildskön” kvinna.

Aftonbladet har i många år skrivit om bristen på en god ton och har anklagat många andra för att sprida kvinnohat online. Aftonbladets ledarsida har flera gånger påstått att kritik mot till exempel Annie Lööf bottnar i kvinnohat och även ibland rasism.

Det är i Bonnierägda Expressens pod ”Lägg ut” som Jonna Sima förklarar varför Aftonbladet känner sådan avsky mot KD-ledaren.

– Det går inte att sticka under stol med att hon är väldigt bildskön. Hon är ung och hon är också slagkraftig och otroligt skicklig på sitt sätt. Det är klart att det är lite dubbelt för oss på ledarsidan på Aftonbladet, säger Jonna Sima.

– Vi är ofta kritiska till hennes politik. Samtidigt förstår vi att hon genererar mycket klick bara för att hon är den hon är och ser ut som hon gör.

Document har sökt den politisk chefredaktören och ledarskribenten Anders Lindberg på Aftonbladet, samt andra. Vi har ännu inte fått svar.