Nyheter

Under måndagseftermiddagen besökte infrastrukturministern Andreas Carlson (KD) Bromma flygplatsen och meddelade då att regeringen inte går vidare med de tidigare planerna från socialdemokraterna och miljöpartiet att stänga Bromma flygplats.

Det har i omgångar utretts om Bromma flygplats ska läggas ner eller inte. Den rödgröna regeringen tillsatte flera utredningar där planen var att på sikt avveckla Bromma flygplats. I den senaste utredningen var förslaget att redan 2025 flytta flygtrafik till Arlanda. Nu stoppar den nya blågula regeringen dessa planer.

– Vi ser att Bromma i framtiden kan vara en omställningshub för det gröna flyget, som kommer i väldigt snabb takt. Därför vore det direkt osmart att avveckla Bromma i förtid, säger infrastrukturminister Andreas Carlson (KD).

Åsa Lindhagen (MP) som länge velat lägga ner Bromma flygplats är kritisk till planerna att driva vidare Bromma flygplats. Hon menar att det är ett svek mot stockholmarna.

– Det är ett svek mot stockholmarna. Här har vi massor av mark, mitt inne i Stockholm, där vi vill bygga 30 000-50 000 nya bostäder men det här sätter regeringen stopp för. Trots att vi har en enorm bostadsbrist, säger miljö- och klimatborgarråd Åsa Lindhagen (MP).

Den tidigare rödgröna regeringen hade långtgående planer att stänga ner flygplatsen som de menade var ett hot mot klimatet. 2021 firade den tidigare riksdagspolitikern för miljöpartiet Lorenz Tovatts firade att Bromma flygplats skulle stänga ner genom att äta tårta med miljöpartiets Daniel Hellden.