Nyheter

Sverigedemokraterna som kommer att vara närvarande del av blågula regeringen genom ett tätt samarbeta med regeringspartierna, firade i dag sin seger med en återvandringstårta, vilket fick Annie Lööf att rasa.

Bilder på tårtan sprids av SD:s Tobias Andersson, Martin Kinnunen och Josef Fransson. Tobias Andersson fick uppmärksamhet under valet när han kallade ett tunnelbanetåg med SD-reklam för ”återvandringståget”.
Centerledaren Annie Lööf menar att det är osmakligt att fira med en återvandringstårta och hon skriver på Twitter:

Minns ni SD:s återvandringståg? Tåget skulle till Kabul, där oskyldiga fängslas, torteras och mördas. Idag firar SD:s partistyrelse valsegern med återvandringståg-tårta.

Den här vedervärdiga människosynen flödar i det parti som dikterar den nya regeringens politik. Osmakligt.