Nyheter

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik får inte förnyat förordnande av regeringen

”Jag har sen en tid fått besked av regeringen att förordnandet inte förlängs och vi för istället samtal om hur regeringen kan dra nytta av min kompetens och erfarenhet för att öka det internationella samarbetet”, skriver Mikael Ribbenvik själv om beslutet.

Ribbenvik har arbetat i närmare 30 år på Migrationsverket. Under sin tid på migrationsverket Ribbenvik arbetat under flera regeringar och hjälpt dom att genomföra sin generösa migratsationpolitik. De senaste sju åren har han varit myndighetens generaldirektör. Tidigare har han varit bland annat rättschef och operativ chef.

Björn söder, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna skriver på sin Twitter att det är dags att städa upp i Myndighetssverige. Bort med asylaktivister från Verket.