Nyheter

Ebba Östling kuppades bort av gängkriminella efter att hon satt ner foten mot gängkriminalitet. Nu vill en lokal S-förening i Botkyrka vill ha tillbaka Ebba Östlin.

Östlin avsattes nyligen i en kontroversiell medlemsomröstning där personer med kopplingar till gängkriminalitet var på plats. Orsaken till kuppen mot henne är att hon ville granska de kopplingar som socialdemokratisk ABF har till gängkriminella i Botkyrka.

Nu vill Aslan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden att Östling kommer tillbaka och säger att förtroendet för henne är högt.

”I valet 2022 blev Ebba den mest personkryssade kandidaten. Vi vände en 30-årig negativ trend och det tydligt att Botkyrkas väljare gav Ebba sitt fulla förtroende. Följt av våra samarbetspartier, vårt parti och fullmäktige. Ett förtroende som vi i en enig Norsborg S-styrelse fortfarande fullt ut ger Ebba.”, skriver Robert Aslan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, på Facebook.

Enligt Aslan står Ebba Östlin till partiets förfogande, om hon har ett stöd bland medlemmarna.