Nyheter

Socialdemokratiska ABF har nu utrett sig själva och kommit fram till att de inte har några problem med gängkriminella. I ett pressmeddelande skriver de även att det finns bekräftat uppgifter om en kriminellt belastad person som avskedades 2019.

”ABF ser mycket allvarligt på spekulationerna om att ABF Botkyrka-Salem ska ha infiltrerats av gängkriminella. ABF har, varken i våra egna eller andras utredningar, tagit del av några uppgifter som bevisar att dessa påståenden skulle vara sanna”, säger Annica Dahl, förbundssekreterare, på ABF i pressmeddelandet.

28 januari så kuppades Ebba Östling bort som gruppledare för S i Botkyrka. Rykten gällande att gängkriminella var med i kuppen har cirkulerat sedan dess. Det har under en tid varit en infekterad konflikt i Botkyrka och de fritidsgårdar som ABD driver. Uppgifter till flera medier sa att det kan ha varit en slags kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till kriminella i det så kallade Vårbynätverket som blivit S-medlemmar och sedan var med och röstade bort henne.

Anledningen till att Östlin kuppades bort ska enligt flera källor inom kommunen och polisen vara att Östlin försökt att hantera och lösa de problem man haft på flera av ABFs fritidsgårdar. ABFs fritidsgårdar ska under en tid fungerat som tillhåll för gängkriminella. Att kriminella tagit över fritidsgårdarna ska ha varit känt länge och rapporterats ända upp till socialdemokraternas partistyrelse. Alla led inom socialdemokratin har dock valt att förneka eller lägga locket på rörande gängkriminella på de socialdemokratiska fritidsgårdarna.

ABF har nu utrett sig själva och kommit fram till att det inte finns något gängproblem på fritidsgårdarna.