Nyheter

Det var kring 18.43 på fredagskvällen som polisen fick larm om en pågående skottlossning i Oxie, Malmö. På plats fann polisen två skottskadade och strax efter så meddelande polisen att man hittat ytterliga två skottskadade.

Enligt uppgifter ska gärningsmannen ha skjutit in i samling med ungdomar. Fyra av dem träffades då i ryggen, armar och ben. Enligt polisen är de skjutna mellan 14 och 19 år gamla. Samtliga skottskadade är kända av polisen sen tidigare. Men det ska inte röra sig om någon grövre brottslighet.

Polisen har inlett en stor undersökning och det pågår en teknisk undersökning där skottlossningen skedde. Polisen har gjort husrannsakningen på flera adresser efter skottlossningen. Enligt uppgifter till media så ska skotten ha avlossats från en person som var maskerad och som flydde från platsen på en elsparkcykel.

Ett flertal personer har hämtats in till förhör. Polisen kan än så länge uttala sig om det hela är kopplat till gängkriminella.