Nyheter

Vänsterextremisten och AFAkoppplade  Tor Alsén, 37, har dömts för brott rapporterar Avmaskerat.
I september förra året stoppade polisen ett fordon efter att de vid en slagning i sitt system fått uppgifter om att ägaren, Tor Alsén, var anknuten till AFA.

I förundersökningen går det att läsa:

”Tor uppger att han har varit på en bokmässan som lockat till sig vänsterextremister och våldsamma revolutionärer och att han nu är på väg att hämta upp bekanta till honom för att köra dem till en fest”, skriver polisen i en rapport.”

Polisen uppger att Tor upplevdes som mycket nervös när han stoppades och därför beslutade sig patrullen för att gå igenom vänsterextremistens bil, skriver Avmaskerat. De hittade då en batong och en tårgasanordning i en jacka som låg i baksätet.

När polisen frågar om de gatustridsvapen de hittat försöker Tor ljuga ihop en förklaring om att hans bil använts av flera personer under dagen och att det är någon annan som glömt batongen och tårgasen i hans bil:

”Tor Alsén har uppgett att han inte var medveten om jackan i baksätet och att han inte vet vems batongen och tårgasanordningen är. Han har uppgett att ingen efter händelsen har frågat om att få tillbaka sin jacka och att han själv endast hade en tjocktröja på sig eftersom vädret var bra. Han svarade inte på polisens frågor eftersom han var stressad och irriterad.”

I veckan dömdes Tor Alsén för både brott mot vapenlagen samt brott mot knivlagen till dagsböter på totalt 25 000 kr (Göteborgs TR B 2621-23).