Nyheter

Maykil Yokhanna, Benjamin Mahdi och Hassan Mohammad dömdes idag till livstids fängelse för dödsskjutningen av 12-åriga Adriana.

Det var sommaren 2020 som det avfyrades med automatvapen från en stulen Audi utanför McDonald’s i Hallunda i Botkyrka kommun utanför Stockholm.

I bilen befann sig flera män som tagit sig till Hallunda i syfte att utföra en dödsskjutning mot medlemmar  från de kriminella nätverken ”Vårby/Norsborg” och ”May”. När en av de tilltänkta måltavlorna flydde från kulorna från den stulna Audin så hamnade 12-åriga Adriana i skottlinjen. Hon träffades i bröstet och avled på platsen.

”En urskillningslös eldgivning” av ”en särskild hänsynslöshet” på en plats där människor befann sig. Så skriver tingsrätten i domen mot mördarna Maykil Yokhanna, Benjamin Mahdi och Hassan Mohammad som i dag dömdes för mordet på 12-åriga Adriana i Norsborg söder om Stockholm 2020. Målet var två andra män från en annan kriminell grupp, men istället träffades 12-åriga Adriana av gängens kulor. Hon avled av två kulor i bröstet.

Chefsrådmannen Tore Gissin menar att domen är självklar.

– Det är ganska självklart när man skjuter med automatvapen, när man skjuter urskillningslöst och svepande. Då finns det ingen annan påföljd än livstids fängelse.

En man är fortsatt internationellt efterlyst för inblandning i dödskjutningen. 25-årige Serkan Demirkiran tros gömma sig i Turkiet. Åklagare Anna Svedin är osäker på om det går att få honom till Sverige, berättar hon under en pressträff.

– Han är turkisk medborgare numera och man lämnar inte ut sina egna medborgare. Vi har inget utlämningsavtal med Turkiet och Sverige lämnar inte ut svenska medborgare till Turkiet, säger Anna Svedin.

De dömdas försvarsadvokater säger till Aftonbladet att det kommer att överklaga domarna.

Youtubekanalen PrimeCrime har bevakat och lagt ut stora delar av förhören.