Nyheter

Fyra män åtalas i dag vid Norrköpings tingsrätt efter att ha deltagit i de så kallade korankravallerna i Norrköping påsken 2022.

– Fyra män födda 1990–2000 åtalas för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, varav tre åtalas även för grovt våld mot tjänsteman alternativt försök till grovt våld mot tjänsteman. En man åtalas vidare för grov skadegörelse. Tre av männen sitter häktade.

Detta är det fjärde åtalet som rör händelserna i Norrköping under påskhelgen 2022. Tre av männen är häktade.

Korankravallerna under påskhelgen 2022 uppstod efter att politikern Rasmus Paludan skulle hålla ett torgmöte för att bränna en koran. Åtalet är det fjärde som rör händelserna i Norrköping under påskhelgen 2022.

Förhandlingen startar den 19 april och väntas ta 5–6 förhandlingsdagar. Sista förhandlingsdag är satt till den 28 april.

Norrköpings tingsrätt målnummer: B 3260-22.