Nyheter

Muslimerna är ungefär 10 procent av befolkningen och olika krav från gruppen blir att vanligare. Nu uppmanar en muslimsk författare muslimer att engagera sig för att påskynda islamiseringen.

Det var efter koranbränningarna i juli som den muslimske författaren Dr. Othman Othman var med i ett inslag hos Al-Jazeera där han menade att muslimer måste engagera sig politiskt för att kunna ändra lagarna i Sverige. Det är av vikt att muslimer arbetar för att ändra de medborgerliga fri- och rättigheterna i Sverige, menade Othman.

Othman menar att det är fullt möjligt för muslimer att genomföra grundlagsändringar till fördel för islam eftersom muslimerna i dag är närmare 10 procent av befolkningen och om muslimer tar det av politiken och kulturen så kan de genomföra stora förändringar.

”Muslimerna behöver ta del av det offentliga livet och engagera sig i det politiska livet. Jag pratar om Sverige, där muslimerna utgör över 10% av befolkningen. Dessa muslimer måste förstå att de utgör en integrerad del av det politiska, sociala och kulturella livet i Sverige”.