Kommentarer

”Hur man än vänder sig, så har man ändan bak.” Så lyder det finkänsliga gamla talesättet. Och visst är det ju så. Sedan finns det andra saker som också är lika självklara: Solen går upp i öster, vatten är vått – och SVT driver klimatpropaganda. Alldeles oavsett hur verkligheten ser ut och oavsett händelseutvecklingen så är ett uppdrag primärt: Svensken ska övertygas om att klimatkatastrofen är ett faktum.

Den 14 mars uppdaterade SVT två artiklar som tillsammans påstod att två oförenliga ting var sanna. Den ena artikeln bar rubriken ”Forskare larmar: Strömmar i Atlanten ’katastrofalt nära’ brytpunkt – kan bli 20 grader kallare i Sverige”, den andra ”Unik beräkning: Sverige värms upp dubbelt så snabbt som övriga jordklotet”.

Om vi lämnar det uppenbart totalt orimliga därhän, nämligen att just den landmassa som befinner sig inom de svenska nationsgränserna av någon märklig anledning skulle kunna värmas upp dubbelt så snabbt som all annan landmassa, så är det ändå fascinerande att SVT påstår att det blir både kallare och varmare. Samtidigt. Men slutpunkten är densamma: Katastrof.

Enligt SVT:s klimat- och värdegrundscertifierade journalister är Sverige är dödsdömt. Om vi inte kommer att frysa ihjäl, så kommer vi att kokas till döds.

Det första scenariot presenteras av René van Westen, forskare vid Utrecht universitet, och författare till artikeln ”Physics-based early warning signal shows that AMOC is on tipping course”. Enligt van Westen kan smältande glaciärer leda till att Golfströmmen kollapsar, vilket i sin tur kan leda till att medeltemperaturen i Sverige sjunker med upp till 20 grader, och att västkusten drabbas av en havshöjning på en meter.

Det andra scenariot redovisar de beräkningar som SMHI gjort på uppdrag av SVT och som gör gällande att Sverige har blivit i genomsnitt 1,7 grader varmare under det senaste seklet. I Jokkmokk är temperaturökningen hela två grader, medan den globala ökningen under samma tid är 0,8 grader. Hur förklarar då SMHI detta för SVT? Jo, Erik Kjellström, som är professor i klimatologi på SMHI, säger att han ”vet” att det är ”den globala uppvärmningen” som är orsaken. Några följdfrågor om hur det kan komma sig att den globala uppvärmningen tar hänsyn till Sveriges nationsgränser kommer såklart inte. Never question a good story.

Men trots domedagsscenariot som målas upp, så måste vi som bor här ändå förbereda oss på att ta emot vår (gissningsvis orimligt stora) andel av alla de miljontals ”klimatflyktingar” som media intygar snart kommer att strömma in i Europa. Hur illa det än blir i Sverige, kommer det nämligen att bli ännu värre i Afrika och Mellanöstern. Och alla svenskar som flytt hemlandet för en lugnare tillvaro utomlands kommer att ångra sig – på Costa del Sol kommer det inte ens gå att överleva…

Det finns nog endast en förklaring till SVT:s dubbla måttstockar: Klimatkatastrofen måste helt enkelt infinna sig, kosta vad det kosta vill. Att slänga både sanningen sin journalistiska yrkesstolthet på bålet är tydligen ett billigt pris att betala när klimatsektens ideologiska visioner om den yttersta tiden måste gnuggas in hos medborgarna.

Men bäst-före-datumet för medias domedagspredikningar är passerat, och det med råge. En befolkning som i närmare 50 år fått höra att Maldiverna sjunker i havet, att den sista isbjörnen snart har drunknat och att ett svenskt förbud mot plastsugrör är absolut nödvändigt för att sänka världens koldioxidutsläpp, men kan konstatera att Maldiverna satsat 400 miljoner dollar på en ny flygplats, att antalet isbjörnar är rekordhögt och att Sveriges andel av de globala koldioxidutsläppen är blygsamma 0,2 procent har helt enkelt slutat att lyssna på det örat.

Om hela Sverige skulle försvinna imorgon, skulle det varken göra till eller från för klimatet. Eller för den delen för klimatkatastrofens vara eller inte vara. De sista klimatfascisterna utan multipla diagnoser (eller lön från SVT) tillfrisknade dessutom snabbt när Greta T kom ut som fullblodsantisemit och terroristsupporter.

Kanske är det dags att släppa taget om klimatkatastrofens litanior? Förslagsvis dammar vi istället av den gamla Papphammar-sketchen, där Gösta Ekman konstaterar: ”Sverige får väder.”

Les også