Nyheter

Förslaget från Sverigedemokraternas fanns i en motion från Jonas Andersson (SD) Denna lades till följd av en proposition om en förstärkt spelreglering från den tidigare socialdemokratiska regeringen.

Jonas Andersson uttryckte sin kritik mot det socialdemokratiska lotteriet på twitter:

“SD var i dag enda riksdagsparti att rösta för ett stopp för att politiska partier ska ha ett särskilt undantag i lagen så att de kan bedriva lotteriverksamhet och berika sig själva enormt, dessutom med spel på kredit, likt Socialdemokraterna gör med sitt Kombispel. Skamligt!”

Dagens Nyheter avslöjade 2017 hur det socialdemokratiska partiets lotteriverksamhet drivit många personer till kronofogden. Dn skrev 2017 att  det Socialdemokratiska lotteriet Kombispel har sedan 2014 drivit över 8.000 personer till Kronofogden för obetalda lotter. Många som köpt lotter hade köpt dom på kredit och kombilotteriet gjorde aldrig några kreditupplysningar.

En av de pensionärer som drabbades hårt av socialdemokratiska kreditlotterna var änkan Gun som menade att hela lotterisystemet handlade om att lura gamla människor.

– Man är inte trygg i samhället längre, allt går bara ut på att lura oss gamla människor.

Socialdemokraterna hade då en lättvindig inställning till att dom drev pensionärer till fattigdom och Stefan Löfven som då var statsminister sa då att han inte såg några problem med att sälja lotter.

– Att sälja lotter gör många folkrörelser och det ska vi fortsätta med. Jag ser inget fel med att sälja lotter men det måste vara med schyssta regler, sa Stefan Löfven då till DN.