Nyheter

Partiet Nyans skakas nu av interna stridigheter. Nuvarande partiledare grundaren Mikail Yüksel utmanas om partiledarposten, rapporterar Göteborgs-Posten.

Partiet Nyans gjorde på många sätt ett succéval och fick fullmäktigemandat i flera kommuner. Nästa helg håller partiet en extra kongress. Det förutspås att det kommer att bli stökigt då medlemmarna kommer att försöka utmana nuvarande partiledaren Mikail Yüksel om ledarskapet. En av utmanarna är Sead Busuladzic, som sitter i Landskronas kommunfullmäktige.
Där utmanas Mikail Yüksel om rollen som partiledare avEnligt GP så har Yüksels interna motståndare har tagit fram en rapport som ska ligga till grund för att utesluta honom ur partiet.

– Det är en löjligt komisk rapport, framtagen av en okunnig person. Jag har läst den och jag skrattar bara, säger Mikail Yüksel till GP.
Enligt rapporten anklagas Yüksel för att toppstyra partiet. Sead Busuladzic är också kritisk till hur partiet har hanterat den muslimska kampanjen mot socialtjänsten, som anklagas för att kidnappa muslimska barn.

– Vi har bara lyft upp frågan för att den ska utredas så att man kan skapa förtroende till myndigheten, säger Sead Busuladzic till GP.

Det har varit stormigt ett längre tag kring Partiet Nyans och det har kommit många anklagelser mot Yüksel och hans ledarskap. Många röster inom partiet säger att han driver partiet som en hämnd mot myndigheterna och för att skaffa sig makt över klanerna i Sverige.

– Det är inget parti han vill driva. Det handlar bara om att sätta makten i hans händer, så att han får som han vill. Han är en diktator, säger en anonym källa som Document pratat med.

Samma källa uttrycker också en oro över de konspirationer som Yüksel försöker sprider ut och som han försöker göra partipolitik av.

–  Yüksel säger bakom stängda dörrar att alla svenskar hatar muslimer och att myndigheter straffar muslimer. Det inte sån konflikt som behövs byggas i Sverige, säger den anonyma källan till Document.

Document har försökt att nå Partiet Nyans för en kommentar.