Nyheter

Under söndagen höll Partiet Nyans en manifestation mot koranbränningar på Mynttorget i Stockholm. Trots löfte om att hänga två dockor av partiledare så backade partiledaren Mikail Yüksel från sitt uttalande löfte om att hänga Jimmie Åkesson (SD) och Johan Pehrson (L)

Närmare 40 islamister hade tagit sig till Mynttorget för att demonstrera.

Demonstrationen var en motreaktion på den koranbränningar som skett i Sverige. Mikail Yüksel, partiledare för Partiet Nyans menar att bränna koranen är et utryck för hat och islamofobi mot världens alla muslimer.

Det var inte bara Åkesson och Pehrson som fick kritik under Yüksels tal. Partiledaren för Nyans gav sig också på Socialdemokraterna som han menade svek muslimer genom att inte agera mot koranbränningarna. Han kritiserade också Magdalena Andersson (S) som enligt Mikail Yüksel vill förbjuda muslimska friskolor och utländsk finansiering av moskeer – ett hot mot alla muslimer menade han.

Trots  löften om att hänga upp dockor av partiledare och dra yttrandefriheten till sin spets så backade Yüksel från att utföra en hängning. Han menade att det aldrig var meningen att det skulle hängas några dockor utan han ville bara väcka uppmärksamhet.

Mikail Yüksel säger sig vara nöjd med manifestationen sa avslutningsvis att Partiet Nyans kommer att fortsätta att kämpa tills koranbränningar förbjuds i Sverige. På sin twitter skriver han vidare:

Ännu en lyckad manifestation mot koranbränningarna.

Flera medier var på plats och det blev ingen dockupphängning. Det var inte heller meningen egentligen. Tanken var bara att få uppmärksamhet på frågan. Partiet Nyans kommer fortsätta att kämpa tills man förbjuder koranbränningar

Det stämmer att det var flera medier som var på plats. Få har dock gett Nyans utspel någon uppmärksamhet.