Nyheter

Under torsdagen kommer det att ske en allmän sammankomst utanför Iraks ambassad i Stockholm. Syftet med sammankomsten är att bränna koranen och den irakiska flaggan.

Enligt polisen som har en god syn över situationen säger att dom är förberedda och att sammankomsten kommer att gå utmärkt.

– Utifrån hotbilden tar vi ut en resurs och det kommer att gå alldeles utmärkt, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Två personer ska delta i demonstrationen. Två personer ska hålla i demonstrationen och det är enligt polisen samma män som tidigare brände en koran utanför en moské i Stockholm.

Mikail Yüksel, partiledare för Nyans har kritiserat polisen för att de ger tillstånd till allmänna sammankomster där man kan yttra sig mot islam genom att bränna koranen.

Den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson kommenterar på twitter:
”Konstaterar att varje land har ett ansvar att skydda ambassader och beskickningar. Här har Irak brustit. Skönt dock att all personal på ambassaden är i säkerhet. Att någon håller en manifestation utanför en ambassad i Stockholm är knappast ett problem, utan tvärtom en högst rimlig plats. Även om man bränner böcker och flaggor. Det är inte våldsverkare i Bagdad som bestämmer om vår yttrandefrihet, det gör vi själva i Sveriges riksdag”.