Nyheter

Det blev ingen Torahbränning utanför Israels ambassad på lördagen. En 30-årig man hade ansökt om en allmän sammankomst där han hade tänkt bränna bibeln och Torahn drog tillbak sitt beslut och sa att muslimer bränner inte böcker.

– Jag är muslim. Vi bränner inte, sa han till de journalister som samlats i närheten av Israel ambassad.

Mannen skrev i sin ansökan:
”Jag vill bränna Torahn och Bibeln utanför Israels ambassad i Stockholm, som svar på nedbränningen av den heliga Koranen framför Stockholms moské”.

En orsak till att han ville bränna koranen var att han trodde att svenska myndigheter hycklade när det kom till bränningar av heliga böcker. Han var säker på att han skulle få avslag på sin ansökan för en allmän sammankomst. Vilket han inte fick.

30-åringen var tydlig med att berätta för de på plats och inför kameror som livesände att han inte fått tillstånd för att bränna en Torah. Utan tillståndet gällde enbart en allmän sammankomst för en demonstration.

30-åringen höll ett smått förvirrande anförande framför journalisterna där han jämförde religionskritik med om man gillar tomater eller inte.

Enligt polisen så gick manifestationen lugnt till och det skedde inga ordningsstörningar.