Nyheter

En kvinna planerade att bränna en Torah utanför Israels ambassad under fredagen.

Kvinnan fick tillstånd av polisen för att hålla en allmän sammankomst utanför Israels ambassad. I sin ansökan hade kvinnan skrivit att hon skulle bränna en Torah och hålla en manifestation för barns rättigheter, som enligt henne kränks systematiskt i Sverige.

Flera internationella medier dök upp för att dokumentera manifestationen. Det blev dock inte något brännande av Torahn. Kvinnan berättade för den samlade pressen att hon sagt att hon skulle bränna Torahn för att locka dit journalister för att de skulle lyssna på hennes kritik mot regeringen och socialtjänsten. Kvinnan hävdade att myndigheter i Sverige kidnappade barn och att detta var bra affärer för regeringen och de svenska myndigheterna.

Manifestationen gick lugnt till och enligt polisen rapporterades det inga ordningsstörningar.