Nyheter

Mikail Yüksel, partiledare för Islamistiska Nyans, reagerar nu starkt mot att Landvetter flygplats har ett team som arbetar för att förebygga barnäktenskap och könsstympning. ”Sverige tar ännu ett steg mot att bli en fascistisk stat” skriver Yüksel i ett inlägg på Twitter.

onsdagen rapporterade SVT om hur ett team från kommunen och gränspolisen arbetar på Landvetters flygplats med att förhindra att barn och unga förs utomlands för tvångsäktenskap eller könsstympning. Projektet som är ett samarbete mellan Regionalt stödcentrum heder, socialtjänsten och gränspolisen, som en längre tid genomfört insatsen i början av jul- och sommarlov. Den tid på året då myndigheter bedömer att risken för brotten är som störst.

– Vi ser det som ett sätt att göra det lika tryggt för alla barn och unga som befinner sig i Sverige. Alla barn och unga ska ska ha samma villkor. Rätt till en trygg uppväxt fri från våld och förtryck, säger Lina Lycke på Regionalt stödcentrum heder till SVT.

Projektet med att stoppa barnäktenskap och könsstympning har nu fått Nyans partiledare Mikail Yüksel att rasa och han menar att Sverige närmar sig en fascistisk stat när myndigheter försöker stoppa barnäktenskap och könsstympningar av barn.

Document har försökt att nå Mikail Yüksel, som svarar på Twitter att vi ska ”akta oss för honom”.