Nyheter

I dag presenterar Sameh Egyptson sin avhandling om islamistisk infiltration i Sverige. Utpekade personer som känner sig anklagade kommer att protestera vid ceremonin i Lund. Universitet har vidtagit säkerhetsåtgärder och har kontaktat säkerhetsavdelning.

När Sameh Egyptson på fredagen klockan 14 lägger fram sin avhandling vid Lunds universitet är både universitetets säkerhetsavdelning och polisen i Lund informerade.

Sameh Egyptson har i flera år kartlagt hur Muslimska brödraskapet, enligt dennes forskning, infiltrerat både organisationer och politiska partier i Sverige. Vilket har upprört.

I avhandlingen finns anklagelser mot namngivna muslimska ledare, politiska partier och myndigheter i Sverige och hur de infiltrerat institutioner  i Sverige. Allt iscensatt av Muslimska brödraskapet. enligt Sameh Egyptson.

Bland de utpekade finns bland annat Islamiska förbundet i Sverige, som driver Stockholms moské på Södermalm. Sameh Egyptson beskriver dem som en del av terrorstämplade Muslimska brödraskapet.

Sameh Egyptsons har fått kritik av bland annat Islamiska förbundet och hans avsikter med sin forskningen. Flera av de personer som pekas ut i avhandlingen har meddelat att de under fredagen kommer till Lund för att protestera mot Sameh Egyptson. De menar att avhandlingen innehåller sakfel på grund av bristande översättning från arabiska till svenska. Därför har Sameh Egyptson har även anmälts till Nämnden för prövning av oredlighet i forskning.

– Eftersom personer med radikalt motsatta och starka åsikter har aviserat att de tänker komma har vi naturligtvis kontaktat universitetets säkerhetsavdelning, säger Stephan Borgehammar, professor i praktisk teologi till Expressen. .

Sameh Egyptson själv ser fram mot disputationen.

– De här personerna som klagar är offentliga personer och alla dokument som jag använt är offentliga.
– Jag har gjort mitt bidrag för att hjälpa till med teser och att fylla gapet. Jag har ägnat många åt för att ta fram hundratals pusselbitar och det ser jag fram emot att presentera.