Kommentarer

Är islamismen ett hot mot Sverige? Är islamismen något som kan störta den svenska demokratin? Är islamismen något vi ska ta på allvar? Det finns bara ett svar på detta och det är ja. Islamism är ett hot mot våra friheter. Men har islamisterna lyckas samla tillräckligt många för att få igenom sin mardrömsteokrati? Sameh Egyptsons avhandling visar på att islamisterna är duktiga på att bygga nätverk och vaska bidrag.

Torsdagen den 23:e februari så presenterade Sameh Egyptson sin avhandling för riksdagsledamöter och speciellt inbjudna. Det var en stor samling människor som kom till föreläsningen. Dock saknades representanter från de rödgröna. De som till att börja med bjudit in islamisterna en gång i tiden, de skulle verkligen behöva ta del av vad de ställt till med.

Man kan ju undra varför de inte vill ta del av forskning som visar på att totalitära och religiösa extremistiska grupperingar finns och arbetar i Sverige och att de missbrukar föreningslivet och alla bidrag man kan få. Man får väl helt enkelt anta att dom stödjer dessa religiösa vanföreställningar.

Det är på många sätt en nattsvart avhandling som visar på de kopplingar islamistiska föreningar i Sverige har till muslimska brödraskapet. Muslimska brödraskapet är en samling människor som hellre vill leva under sharialag. De kräver särlagstiftning för muslimer och mycket annat knasigt.

I Sverige så har grupper kopplade till muslimska brödraskapet tagit på sig rätten att tala för Sveriges alla muslimer genom otaliga föreningar som försöker påverka det politiska samtalet i Sverige. Man har byggt upp ett gigantiskt nätverk av föreningar och olika organisationer för att på så sätt få politisk makt och påverka det svenska samhället.

Allt detta låter ju självklart väldigt skrämmande och man kan utan att tveka säga att det pågår försök att islamisera Sverige. Något jag och många andra är väldigt emot. Jag råkar nämligen gilla de friheter vi har i vår sekulära demokrati och det är därför jag är väldigt skeptiskt till religiösa rörelser som kräver makt över hur människor ska leva.

Visst har islamister påverkat. De har fått sin vilja igenom gällande slöja, mer eller mindre ett förbud mot att bränna koranen och de pushar stenhårt för att muslimer ska få leva under andra sharialag i Sverige.

Jag har alltid känt en oro över islamisternas framfart och upplevt det som att deras makt växt, men efter att ha lyssnat på Samehs föreläsning så blev jag nästan full i skratt för han avslöjar nämligen i sin avhandling att muslimska brödraskapets olika organisationer i Sverige mest har lyckats med att skapa ett system för att mjölka bidrag från staten. Att det är en liten grupp människor, så få som 13 stycken individer som skapar alla föreningar och som vaskar statliga bidrag.

Det är samma människor som sitter i föreningar och som styr föreningarna. Det handlar alltså om en liten utvald grupp människor, en elit som lever på bidrag. Det är alltså frågan om en liten cirkel av människor som blivit väldigt rika genom föreningslivet i Sverige. För några muslimer har de inte lyckats med att samla.

 

Men betyder inte att vi ska släppa garden nu,  för vi ska inte underskatta dessa islamistiska påverkansoperatörer och deras sätt att påverka organisationer och politiken. För de kan verkligen påverka.

Samehs svar på varför islamisterna lyckas är den förbenade identitetspolitiken som bitit sig fast överallt.

Så nu har vi svaret på hur vi ska göra för att göra oss av med islamisterna i Sverige. Lägg ner den identitära politiken och dra in bidragen. Då kommer islamismen att dö ut ganska fort.

Utan bidrag och utan stöd från identitetspolitiska vänstern så har islamismen dragit sitt sista andetag i Sverige.  Med dessa väldigt enkla åtgärder så kan vi snart säga att islamismen kom till Sverige för att dö.

Se Samehs föreläsning hos Riks. Frågan på hur många islamisterna är kan du bläddra dig fram till ca 23: 50 och lyssna på vad han kommit fram till genom sin forskning.

Här kan du läsa hela avhandlingen.