Nyheter

Robert Hannah från Liberalerna bjöd in Sameh Egyptson till riksdagen för att prata om sin avhandling “Global politiskt islam”. Inbjudna till seminariet var riksdagsledamöter, tjänstemän och journalister. Inbjudan hade skickats till samtliga riksdagsledamöter men ingen av vänsterpolitikerna visade något intresse för seminariet.

Via sin avhandling så har Sameh Egyptson kopplat ihop ett antal islamistiska organisationer som står nära det muslimska brödraskapet. Muslimska brödraskapet är en religiös och politisk organisation som bildades i Egypten 1928 och vars mål är att skapa en islamisk välfärdsstat grundad på Koranen och haditherna. 2013 förbjöds Muslimska brödraskapet i Egypten och många länder har terrorklassat rörelsen.

Islamistiska organisationer i Sverige har precis som muslimska brödraskapet i Egypten ställt krav på särlagstiftning och att muslimer ska få leva under islamisk lag.  Sameh berättade att alla de organisationer som islamister skapat så är det samma namn som återkommer gång efter gång. Det är enligt Sameh ett fåtal, en elit islamister som tagit på sig företrädesrätten och påstår sig tala för alla muslimer. Genom att organisera sig i föreningslivet så har muslimska brödraskapet fått en maktposition i Sverige genom stora statliga bidrag och alla de föreningar de skapat.

Samehs föresläning livesändes på hans Facebooksida och kan ses nedan.