Nyheter

Informationsverige.se byggdes upp under Fredrik Reinfeldts regering. Syftet med sajten var att locka Invandrare från mellanöstern och Afrika till Sverige. Nu kan Bulletin avslöja att sajten är mer populär än någonsin.

Projektet handlade om att sprida Sveriges generösa bidragspolitik togs av Reinfeldts regering 2009 . Nu har den blågula regeringen återstartat projektet och sidan gör succé i världen. Enligt siffror som Bulletin tagit del av så har besöksstatistiken ökat från 3 miljoner visningar till över 6 miljoner sedan den nya blågula regeringen tog över migrationspolitiken.

2019 avslöjades det att myndigheten Svenska Institutet med den statliga hemsidan sweden.se marknadsfört Sverige som ett land med extremt generösa bidrag och förmåner för de som invandrar till Sverige. Samma år avslöjade NB Nyhetsbyrån att trafiksiffrorna till den arabiskspråkiga delen av sajten ar.sweden.se fullkomligt exploderat. 2013 hade sajten 3,8 milj besökare, enligt uppgifter hämtade från SI:s årsredovisning – där Syrien och Saudiarabien stod för en stor andel av besöken.

Det ser i dagsläget ut som om förd generös migrationspolitik med bidrag är en stor del av den nya blågula regerings satsningar. Document har sökt representanter från regeringen för att ställa frågor. Vi har ännu inte fått någon återkoppling.