Nyheter

I januari detonerade en handgranat i Bagarmossen.  Granatattacken tros vara en del av det pågående gängkriget i Stockholm. Nu döms en 18-årig man för att ha kastat handgranaten.

Södertörns tingsrätt dömde 18-åringen till fem års fängelse för allmänfarlig ödeläggelse och för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor för detonationen i Bagarmossen. Enligt domen kastade 18-åringen in handgranaten i trapphuset när flera personer befann sig i huset. Handlingen innebar ”framkallande av fara för annans liv eller hälsa” och orsakade också skada på huset, skriver tingsrätten i domen. Mannen kunde dömas då man fann hans DNA på handgranaten.

En 30-årig man med kopplingar till grovt kriminella döms också till tre års fängelse för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, narkotikabrott och grovt vapenbrott. Han nekar till samtliga brott förutom narkotikabrottet.

Måltavlan vid sprängningen ska enligt polisen ha varit en person som hade tagit på sig att mörda en 25-årig rappare kopplad till Dalennätverket, skriver Dagens Nyheter.

18-åringen nekar dock till brott.