Nyheter

Tre personer har nyligen dömts till fleråriga fängelsestraff i Södertälje efter ett spektakulärt vapenbeslag där 38 skjutvapen med tillhörande ammunition och en betydande mängd narkotika påträffades i ett garage. De två männen och en kvinnan tros ha förvarat och hanterat vapen- och narkotikagömman åt den internationellt efterlyste gängledaren Rawa Majid.

Enligt Södertälje tingsrätt har en 28-årig man dömts till nio års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott, synnerligen grovt narkotikabrott och grovt brott enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor. Trots dessa allvarliga anklagelser frias han dock från misstankarna om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

En 47-årig man har fått ett fängelsestraff på sex och ett halvt år för synnerligen grovt narkotikabrott, men frikänns från misstankarna om synnerligen grovt vapenbrott.

Även en 26-årig kvinna har blivit föremål för rättsliga påföljder och döms bland annat för att ha transporterat en betydande mängd narkotika och explosiva varor. Hennes straff blir fängelse i fem och ett halvt år.

Den tidigare internationellt efterlyste gängledaren Rawa Majid misstänks fortfarande för inblandning i brottsligheten, och polisen utreder kopplingen mellan honom och de tre dömda personerna i detta omfattande vapen- och narkotikamål.