Nyheter

Den blågula regeringen tillsätter nu en utredning för att få en säkrare skola. Patrick Reslow, skolpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna riktar skarp kritik till hur Socialdemokraterna hanterat skolan genom åren.

– Vi gör vad vi kan för att stöpa om den här flumskolan som Socialdemokraterna har varit väldigt bidragande till, säger Patrick Reslow (SD).

Nu ska den blågula regeringen få ordning i svenska skolan. Tidöpartierna är överens och lägger nu fram en utredning för att få lugn och ro i skolan. Svensk skola har blivit sämre för många elever menar Tidöpartierna. Lärarna kan inte längre lära ut och stökiga elever tar allt mer resurser. Hur har det blivit så här i den svenska skolan?

– Vi har haft en lång period i svensk skollagstiftning där vi inte har tryckt på ansvaret för skolan. Rektorn har inte fått ett tydligt ansvar för att upprätthålla ordningen, lärarna har inte rätt instrument att agera och framförallt har inte föräldrarnas uppfostringsansvar varit betonats nog, berättar Reslow och fortsätter:

– Det är ganska anmärkningsvärt att man inte har rektorns ansvar i skollagen idag, jag tror att alla har trott att det har varit så – men det är inte så. Vi hoppas att vi på det här sättet ska stärka rektorns auktoritet i de här frågorna.

Regeringen och Sverigedemokraterna har arbetat med att flytta fokus från förövaren till den utsatte. Socialdemokraterna med stödpartier har i många år glömt bort offren och istället satsat på förövarna. Det har funnits en mentalitet att det är synd om förövarna och Reslow riktar stark kritik mot tidigare regeringar hur de låtit journalister sätta dessa spår.

– Jag tycker generellt att journalister ställer väldigt konstiga frågor, det är hela tiden en ”tycka synd om”-mentalitet för den som förövar och på den som begår ett brott eller exempelvis den som mobbar i skolan. Vi ska tänka på den som blir utsatt, det är för dem som reglerna är till att skydda.

Att skolan är utsatt och levererar sämre resultat tror Reslow beror på hela samhällsutvecklingen och socialdemokraternas misslyckanden.

– Det är samhället i stort, så klart. Vi har en samhällsutveckling som inte är gynnsam när det gäller auktoriteter. Dels har vi haft en socialdemokrati som har monterat ned alla auktoriteter i samhället under väldigt lång tid. Nu har vi en ny grupp medborgare och individer som bor i landet, som har andra inställningar till auktoriteter och det skapar också problem. Vi gör vad vi kan för att stöpa om den här flumskolan som Socialdemokraterna varit väldigt bidragande till.