Nyheter

Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) anklagas för att ha erbjudit boende åt en individ med tydliga kopplingar till gängkriminalitet i västra Sverige. Enligt uppgifter från Riks har ministern under flera år låtit 24-årige den grovt kriminella Eli Salbi bo i en fastighet ägd av hennes familj sedan 2018.


Eli Salbi har en brottslig historia som sträcker sig över flera år och inkluderar domar för grov narkotikasmuggling, narkotikabrott och grovt vapenbrott. Dessutom har han tidigare dömts för misshandel, grovt rattfylleri, vållande till kroppsskada och olovlig körning. Riks avslöjar i sitt inslag att Eli Salbi tros vara kopplad till narkotikahandeln i städer som Göteborg och Trollhättan.

Den här kopplingen mellan Socialtjänstministern och en individ med sådana brottsliga förbindelser har väckt starka reaktioner och oro inom både politiska kretsar och samhället i stort. Ärendet har aktualiserats ytterligare genom att det är en ansvarig minister som tros vara inblandad i en situation som rör grov brottslighet.

Riks inslag ger detaljerade uppgifter om Eli Salbis närvaro i fastigheten som tillhör minister Waltersson Grönvalls familj och belyser det komplexa sammanhanget mellan politik och brottslighet. Händelsen kommer förmodligen att kräva en noggrann undersökning och svar från ministern för att kasta ljus över de anklagelser som framförts.