Nyheter

Fyra män har nyligen blivit dömda efter en förödande explosion som inträffade den 16 mars 2023 vid ett radhus i Hässelby, en stadsdel nordväst om Stockholm. Denna händelse, där en sprängladdning på över 15 kilo dynamit detonerade, resulterade i betydande skador på fastigheten. Det har nu fastställts att explosionen var riktad mot en individ med kopplingar till ett kriminellt nätverk, vilket tydligt knyter händelsen till den pågående våldsvågen inom stadens underjordiska värld.

Polisens utredning har varit en del av ett bredare utredningskluster som fokuserat på att hantera konflikten mellan två rivaliserande kriminella nätverk. Ayman Aboulaich, utredningsledare för polisen, betonar vikten av samordnade insatser och samarbete mellan olika utredningsteam för att framgångsrikt tackla denna typ av brottslighet. Tack vare polisens snabba ingripanden vid brottsplatsen kunde en av gärningsmännen gripas direkt efter explosionen, vilket underlättade utredningsarbetet avsevärt.

De fyra männen, som är i åldrarna 19 till 23 år, har nu blivit dömda av Solna tingsrätt till fängelsestraff på upp till fjorton år. Domen inkluderar även försöket till en annan sprängning som skedde i Årsta den 9 mars 2023.