Nyheter

Dick Erixon är topp tre på Sverigedemokraternas nomineringslista för EU-valet. Erixon är redaktör för den SD-kopplade nyhetssajten Samtiden, och är tacksam för nomineringen. Erixon, som är känd för sin kritik mot det nuvarande EU, ser nomineringen som en möjlighet att föra in ännu mer insyn och granskning i unionens verksamhet.

– Jag känner otroligt motiverad att ge mig in i den här glufsglufs-maskinen, börjar Dick Erixon sin presentation med för att sedan gå in i detalj på hur han vill granska slöseriet med svenska skattepengar i Bryssel.

– Jag tittade igenom Sveriges statsbudget. EU-avgiften har ökat med 200%. Idag går 12% till den inre marknaden och 2% till gränsövervakningen. Jag vill titta på var de andra pengarna tar vägen”, påpekar Erixon och understryker vikten av att noggrant undersöka hur de enorma summor som skjuts in i EU används. Han betonar även att han strävar efter en mindre EU med fokus på den inre marknaden och gränsövervakning.

Erixon berättar att hans mål är att sitta i budgetutskottet, att granska i sak hur EU använder dessa enorma mängder pengar”, tillägger Erixon och uttrycker sin oro för att ökade budgetar ökar risken för missbruk, något som enligt honom skulle kunna leda till att Sverige fortsätter att skjuta till stora summor, som han uppskattar till 53 miljarder.

Utöver ekonomiska frågor vill Dick Erixon också föra fram diskussionen om det demokratiska underskottet inom EU.

– de som sitter i kommissionen är ju inte folkvalda”, påpekar han och understryker behovet av att öka den demokratiska legitimiteten inom unionen.