Kommentarer

Nej, det här är inte klancheferna i Vårby-nätverket, utan några snälla advokater som skulle hjälpa sina klanbröder. De anklagas nu av svensk polis för att ha hjälpt kriminella klanätverk med hemlig information och hjälp av att skaffa vapen. Vilken överraskning. Foto: © Kickan Nikolic / Advokatfirman Devlet

Termen ”söta bror” var en gång våran norska referens till våra syskon i Sverige. Tyvärr har detta uttryck gått ut. Det har tagits över av klanerna, som nu har sina ”bröder” på alla nivåer i det som en gång var ett trevligt Sverige. ”Söta bror” är inte svensk, nej, han är en klansbror och har fått svenskt medborgarskap. Vi har dom i Norge också.

Klanbranschen i Sverige når ständigt nya höjder. Uppenbarelserna om hur kriminella klaner, naturligtvis med invandrarbakgrund, kommer i en stadig ström; det är inte längre nyheter. Expressens fall med två Stockholm-advokater som har läckt ut information till det välkända och fruktade klanätverket från Vårby är således inte oväntat.

De två, Ekrem Güngör (41) och Amir Amdouni (28), har turkisk respektive arabisk bakgrund och måste således sägas ha sin egen klanbakgrund. Enligt Expressen är båda delägare av advokatbyrån Devlet (turkiska för ”stat”). På Svenska advokatsamfundets webbplats erbjuder företaget juridiska tjänster på kurdiska, turkiska, arabiska och flera andra språk.

Advokaterna anklagas: Läcker hemlig polisinformation till gängbrottslingar

Enligt Expressens information framgår det av JK-rapporten att advokaterna – som tjänade miljontals kronor från den offentliga sektorn 2020 – under smeknamnen ”kungen” och ”prinsen” läckte information och beskrev en polisattack som att de ”gjorde bordeller ”.

Enligt information till Expressen skriver gängledaren för Vårbynätverket till advokaterna:

”Du hjälper oss och vi hjälper dig.”

Dom osynliga

Våra samhällen, där rättsstatsprincipen och principen att en anklagad är oskyldig tills domstolen har nått motsatsen, har blivit en lekplats för kulturer som skrattar åt våra principer. En sak är att straffnivån är så låg att den i sig är lämplig för att väcka skratt, en annan sak är att alla brott ger många människor arbete, inte minst åt juristerna. De två klanadvokaterna i fråga i detta fall är ett bra exempel på detta:

Ekrem Güngör och Amir Amdouni arbetar båda på advokatbyrån Devlet, som ofta förekommer i gängfall. Förra året drog de ut flera miljoner i statlig ersättning för sitt arbete som offentliga försvarare.

Under 2018 och 2019 betalade staten elva miljoner kronor till Ekrem Güngör för uppdrag som offentlig försvarare, vilket placerade honom på femte plats bland landets mest betalda, i en granskning utförd av Dagens juridik. I översynen 2020 hamnade han på sjunde plats. (Expressen)

Document har ofta kritiserats för att fokusera på enskilda brott, ofta våldsbrott som involverar invandrare. Vi tolererar den kritiken bra, men både vi och resten av pressen borde vara mycket bättre på att täcka brott som inte är så synligt och så uppenbart brutalt som till exempel våldtäktsfallet som nu pågår i Oslo tingsrätt:

Vi kunde ha gjort dussintals rubriker varje dag om allvarliga våldsbrott i Norge, Sverige och Danmark. Men vi har inte kapacitet, och vi tror inte att alla läsare har energi att läsa om allt detta våld. Det blir för mycket, så många vänder sig bort, uttömda av våldet och säkerheten om att det kan kosta dem dyrt att bryta med likgiltigheten som politikerna och de ledande medierna hoppas på.

Politiker och media föredrar att bara reagera när det ger dem en möjlighet att framstå som ”dygdposerare”. Att de därmed utgör grogrund för klaner, kriminella strukturer och ungdomar som befinner sig i en splittring mellan sitt nya hemlands ”nejmen, snälla du-kultur” och den klankultur de föddes i, inträffar dem inte. Därför fortsätter dom att komma ihåg Benjamin Hermansen som dödades i det som tycktes vara ett rasistiskt mord på Holmlia i Oslo i 2001. Naturligtvis var det både äckligt och sorgligt, men tyvärr har det varit många Benjaminer sedan dess.

Gör inget misstag: Vi får detta för att vi, det norska samhället, inte vågar eller vill använda verktyg som kan bryta klanerna.

”Svenska förhållanden”

Mycket har sagts och skrivits om så kallade ’svenska förhållanden’. Det är naturligt att vi tittar över gränsen till vår närmaste granne och sedan ”håller med” om att det är så mycket bättre här i Norge. Tja, då lurar vi oss själva om och om igen.

För det första är det inte mycket bättre i Danmark, och våra läsare vet åtminstone att i Tyskland har klanerna fått plats i nationalförsamlingen. Så kunde vi ha fortsatt att lista det ena västeuropeiska landet efter det andra, som alla kämpar med klankulturen som oundvikligen resulterar i klanbrott, våra ”kuddkulturer” kan inte övervinna, utan snarare gå till vårt norska arkiv och läs!

Förra veckan såg vi en försäljning av denna klankultur här i vårt självrättfärdiga Norge:

När slutar norrmän tro på regeringens sanningsministerier!

Den norska akademin hade en gång intellektuella av internationell betydelse. Idag regerar infekterade så kallade akademiker med fördjupade studier av ”könsdiversitet och sexuell mångfald” från ”Universitet i Agder” och liknande.

Den norska pressen hade en gång människor med karaktär och integritet, som Erik Bye, som Arne Skouen, major CC i Morgenbladet och Åshild Ulstrup. Idag finns det få norska journalister som kan höja sig över vår enkla press, som i frånvaro av Trump som prügelknabe återigen skapar en lekdebatt om korona-nerstängningarna.

Jag är irriterad.

Klanbrott korruperar vårt samhälle, men tro inte att politikerna kommer att göra något åt ​​det! Du måste själv säga till att nog er nog! Det är ditt land det handlar om!

 

Norska sidans Dagsorden har premiär på YouTube och Rumble sex kvelder i veckan. Programmet upprepas på våra norska Facebook-sidor en timme senare och som podcast på PodBean. Titta innom!