Nyheter

Under morgonen så håll klimataktivisterna från Återställ våtmarker ännu en blockad i Stockholm där de stoppade bilar. Flera privatpersoner lämnade sina bilar och släpade aktivisterna av vägen. Under morgonen har det varit totalstopp i trafiken i norrgående riktning på E4/E20.

Denna gången så mötte dock aktivisterna från Återställ våtmarker på motstånd. Flera privatpersoner klev ur sina bilar och släpade aktivisterna av vägen. I klippet nedan så kan du höra hur bilister skriker åt aktivisterna att dom vill komma fram för att ta sig till sina arbeten.  En av privatpersonerna som flyttar på aktivisterna skriker åt dom och menar att dom är ”jävla djur” och att dom saknar samvete. I klippet nedan kan du se hur upprörda bilisterna är över aktivisternas tilltag.

Polisen i Stockholm var snabbt på plats och lyfte effektivt bort aktivisterna från vägen.

– Just nu flyttar vi bort dem, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisregion Stockholm.

Vid 08.50-tiden hade polisen lyft bort personen och trafiken släppts på igen.

– De är borta från vägen nu, men alla körfält är inte öppna ännu. Det hann bli långa bilköer, säger Daniel Wikdahl.

Personerna misstänks i nuläget för sabotage.