Nyheter

Polischef Emelie Kullmyr var jävig när hon nekade Rasmus Paludan tillstånd för möten i torgmöten i Göteborg. Förvaltningsrätten hänvisar till en kommentar som Kyllmyr fällde i ett pressmeddelande, skriver Dagens Nyheter.

– Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken.

Så skrev Emelie Kullmyr, då kommenderingschef i region Väst för den särskilda händelsen Val 2022, i ett pressmeddelande på polisens hemsida den 22 april 2022.
I pressmeddelandet tillkännagavs att polisen hade avslagit Rasmus Paludans ansökan om tillstånd för allmänna sammankomster i Borås.
När Paludan ansökte om tillstånd för nya sammankomster invandrartäta områden i Göteborg i september stoppade Emelie Kullmyr Rasmus Paludans planer och man hänvisade Paludan till andra platser.
Förvaltningsrätten slår nu fast att denPolischef Emelie Kullmyr var jävig i samband med beslutet rörande sammankomsterna i Göteborg, med tanke på det hon tidigare sagt i pressmeddeladet. Enligt domstolen borde Emelie Kullmyr inte ha fått vara delaktig i att fatta beslutet med tanke på att hon på detta sätt tagit avstånd mot Paludan.