Nyheter

De tidigare utrikesministrarna Jan Eliasson håller med Carl Bildt om att polisen inte skulle gett Rasmus Paludan tillstånd att bränna en koran. Polisen kunde ha gjort en annan bedömning kring koranbränningen menar dom.

Rasmus Paludans koranbränning har fått islamister världen över att reagera. Islamister har uppmanat till bojkott av svenska varor och bränt svenska flaggor. Nu ser också Säkerhetspolisen att man ser att ökat antal attentatshot riktade mot Sverige.

Tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt har uttryckt kritik tycker att rättsväsendet kunde ha agerat annorlunda i frågan om koranbränningen. Som man gjorde i Norge när man hänvisade till säkerhetsintressen.

– De sa att ja, det är i och för sig legalt. Men vi bedömer att det blir en sådan säkerhetssituation för Norge att vi inte tillåter det.
– Den svenska polisen gjorde en annan bedömning, det där kan man säkert diskutera.

Jan Eliasson, tidigare utrikesminister i S-regeringen Persson och vice generalsekreterare för FN, gick sedan ut på Twitter och sa att han höll med Bildt:
”Jag delar denna kritik av svenska polisens agerande i frågan om koranbränning.”