Nyheter

Ardalan Shekarabi (S) KU-anmäler statsminister Ulf Kristersson. Anledningen är statssekreteraren PM Nilssons ålfiske.

Det var i september 2021 som statssekreterare PM Nilsson togs på bar gärning när han olovligen fiskade ål. Fiskekontrollanterna vid Havs- och vattenmyndigheten stötte på PM Nilsson i en fritidsbåt i Blekinge skärgård, och hittade 11 kilo ål.
Nu anmäler S Ulf Kristersson till KU.

Ardalan Shekarabi kritiserade statsministern under sin presskonferens, då statsministern var medveten om läget när PM Nilsson anställdes som statssekretare – och säger att S nu vill få klarhet i hur processen med anställningen gick till.

– Statssekreteraren har brustit i omdöme, begått brott och dessutom ljugit för myndigheterna, säger Shekarabi på pressträffen.

Under presskonferensen tar Ardalan Shekarabi även upp den grova våldsvåg som just nu pågår i Stockholm.

– Det är ett extremt allvarligt läge i vårt land. Det som sker i våra städer och inte minst Stockholm under de senaste dygnen med den grova brottsligheten är en brutal påminnelse till oss alla att vi måste ta kampen om brottsligheten på allvar. Det är allas vår uppgift att backa upp polisen och skicka rätt signaler.