Nyheter

Socialdemokraterna har dominerat medieflödet under många år. Nu är det Sverigedemokraterna som tagit över i media. 

Det är Mediemätaren, som Kantar Sifo gjort för Ekot, som visar att Sverigedemokraterna nu får rekordmycket uppmärksamhet i både nyhetsmedier och sociala medier. Orsaken till det stora medieutrymmet säger experter är för samarbetet med regeringen. Detta menar Per Söderpalm som är medieanalyschef på Kantar Public.

– Sverigedemokraterna har ju den unika positionen att både vara en del av regeringsunderlaget och att vara en del av oppositionen. Det här tillsammans har gjort att man under hösten har kunnat synas i båda de här rollerna och därmed få väldigt mycket utrymme, säger han till SR.

Undersökningen säger inget om uppmärksamheten av partiet är positiv eller negativ och hur den balansen ser ut jämfört med andra partier,