En tidigare polis vid Göteborgspolisen åtalas nu för dataintrång. Den åtalade har gjort minst 52 otillåtna slagningar i polisens datorsystem. Slagningarna rörde en man som hon hade en relation med och dennes släktingar.

Mannen har är känd av polisen och dömd för flera brott tillsammans med personer som tillhör ett kriminellt släktnätverk i Göteborg. Mannen dömdes förra året för grovt penningtvättbrott i ett mål tillsammans med flera andra ur det kriminella släktnätverket.

Den kvinnliga polisen avslöjades under ett spaningsuppdrag när hon och en gängkriminella möttes upp på ett hotell. I förundersökningen kan man läsa att utredarna som är på spaning ser mannen gå till ett hotellrum, knackar på och blir insläppt. Spanarna säger i förundersökningen att de under spaningen hör ”kyssar och sedan tydliga samlagsljud”. I förundersökningen så framgår det också att de två har träffats i ett skogsparti.

Utredarna har också ett antal chattloggar mellan mannen och kvinnan. I dessa chattar uttrycker de sin kärlek för varandra. Enligt polisens undersökning så är det fastställt att det är chattar mellan mannen och den misstänkta kvinnan. I förhör så nekar kvinnan att hon haft en relation med mannen.

Kvinnan jobbar inte längre som polis.